dinsdag 10 mei 2016

Geef je medewerkers op voor een lachworkshop

Zoek je een activiteit voor een teambuildingsdag? Wat dacht je dan van een lachworkshop? Lachen is namelijk niet alleen gezond, maar zorgt ook voor meer verbinding binnen het team.


Er zijn tal van redenen waarom een lachworkshop goed is voor je team. Hieronder sommen wij de vier voornaamste redenen op:  • Lachen zorgt voor meer verbinding

  • Lachen helpt tegen werkstress

  • Lachen is gezond voor je psyche

  • Lachen is gezond voor je lichaam


lachworkshop


Lachen zorgt voor meer verbindingAls je lacht dan wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor een geluks- en verbindingsgevoel. Door je team gezamenlijk te laten lachen, gaat iedereen zijn collega’s op een andere manier zien.


Lachen helpt tegen werkstressSoms kunnen medewerkers last hebben van stress. Dit is ook niet zo gek, want in veel organisaties kan sprake zijn van een hoge werkdruk. Voor veel mensen is het lastig om hier balans in te brengen. Een lachworkshop zorgt voor meer positiviteit en dit leidt weer tot meer werkplezier. Er wordt weer meer gelachen op de werkvloer.


Lachen is gezond voor je psycheDoor je teamleden eens goed te laten lachen, hebben ze meer plezier in hun werk en zijn ze meer gefocust. Goed lachen zorgt ervoor dat ze hun dagelijkse werkzaamheden op een andere manier gaan bekijken.


Lachen is gezond voor je lichaamDe afgelopen jaren zijn er al veel onderzoeken gedaan naar het effect van lachen op je lichaam en de uitkomst was elke keer hetzelfde; lachen heeft een goede impact op het lichaam. Het zorgt ervoor dat je gezondheid flink wordt verbeterd.


Een goede workoutEen lachworkshop kun je vergelijken met een goede workout. De buikspieren worden flink getraind. Er wordt zonder reden gelachen, net zoals kleine kinderen dit doen. Zomaar zonder reden lachen is nog best lastig. We zijn dit niet gewend en hier moet je voor oefenen. Tijdens een lachworkshop worden oefeningen gedaan waarmee je medewerkers ervaren hoe het is om vol te lachen. Een lachworkshop is erg actief en vraagt ook om bereidheid van de deelnemers om open te staan voor nieuwe dingen.


Flinke energieboost en betere samenwerkingDoor een lachworkshop krijgt je team een flinke energieboost. Hierdoor zullen je medewerkers gemotiveerder te werk gaan en beter samenwerken. De spanningen zijn eraf gelachen en de groep is dichter bij elkaar gegroeid. Medewerkers hebben elkaar op een andere manier bekeken en elkaar op een andere manier leren kennen. Iets wat ook weer doorwerkt op de werkvloer.


Gratis aanvraag plaatsenWil je jouw team ook graag opgeven voor een lachworkshop, maar weet je niet waar deze te volgen is? Dan kan je hiervoor terecht bij IetsDoenOfferte.nl. Wij brengen je al snel in contact met organisaties bij jou in de regio waar je lachworkshops kunt volgen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hier gratis een aanvraag te plaatsen. Vervolgens krijg je diverse offertes toegestuurd van organisaties die lachworkshops organiseren. Deze offertes kun je dan weer met elkaar vergelijken en hieruit de beste aanbieding kiezen.

Geef je medewerkers op voor een lachworkshop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten