donderdag 5 mei 2016

Tips voor een geslaagde Hemelvaartsdag

Ben je ook vrij op Hemelvaartsdag? Het grootste deel van Nederland kan dan genieten van een vrije dag. Hemelvaart is een zeer geschikte dag om erop uit te trekken. Hemelvaart is een uitstekende dag voor een leuk uitje met je partner, je familie of gezellig met een paar vrienden.


Dauwtrappen
Begin het Hemelvaartweekend fris en fruitig, wandel door de prachtige ochtendnevel en ga dauwtrappen op Hemelvaartsdag. 's Morgens in alle vroegte is de natuur op haar mooist!


Weekendje weg
Hemelvaart valt altijd op een donderdag, dus een perfect weekend om lekker even weg te gaan. Neem ook de vrijdag vrij en maak er een heerlijk weekend van. Boek bijvoorbeeld een romantisch hotel met je partner en creëer het gevoel van een minivakantie.


Festivals
Op Hemelvaartsdag worden erg leuke en originele festivals georganiseerd. De bekendste van Nederland is Dauwpop. Al jarenlang wordt Dauwpop georganiseerd in Hellendoorn op Hemelvaartsdag. Ook is er in Breda het Jazz Festival. 4 dagen lang kan je genieten van de mooiste Jazzmuziek.


Fietsen en wandelen
Omdat Hemelvaartsdag altijd in de lente valt, is het vaak een geschikte dag om te genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. In veel provincies zijn mooie fietstochten en wandelroutes te volgen.

Fietsen en wandelen hemelvaartsdag


Braderieën en markten
Uiteraard zijn er in heel Nederland vele leuke braderieën en markten op Hemelvaartsdag en in het weekend. Samen met je gezin kun je snuffelen tussen allerlei leuke spulletjes.


Attractieparken en dierentuinen
Vaak is het weer met Hemelvaart nog niet warm genoeg voor een dagje strand, maar lekker buiten zijn kan vaak wel. Ook dit jaar zijn de meeste parken geopend op deze dag. Ga bijvoorbeeld naar Ouwehands Dierenpark Rhenen of Burgers ’zoo in Arnhem. Ook de Efteling is geopend op deze dag. Een perfect uitje om samen met je gezin te doen.


Met deze tips moet het vast lukken om van je Hemelvaartsweekend een top weekend te maken!

Tips voor een geslaagde Hemelvaartsdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten