donderdag 19 mei 2016

Geniet van een onvergetelijk dagje uit Nijmegen

Geniet van een onvergetelijk dagje uit NijmegenBen je lekker een dagje vrij? Dan is het natuurlijk leuk om er even tussenuit te gaan en een andere stad te bezoeken. Een dagje uit naar Nijmegen is een echte aanrader. Deze stad biedt voor ieder wat wils: cultuur, uitgaan, winkels, wellness en natuur.


Nijmegen ligt op een prachtige locatie, aan de rivier de Waal. De geschiedenis van deze stad gaat ruim tweeduizend jaar terug. Toen vestigden de Romeinen zich in het Rijk van Nijmegen. Tijdens een stadswandeling ontdek je de rijke historie van deze stad. Het historische centrum bestaat uit veel galeries, oude gebouwen, mooie stadsparken en een aantal musea.


Veel te doenIn de binnenstad van Nijmegen is veel te doen. Scoor hier een nieuwe outfit in een van de vele winkeltjes en geniet daarna van een lekker drankje op een van tientallen terrasjes die de stad rijk is.


Eropuit in NijmegenAls je eropuit trekt in Nijmegen dan zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je hier onder meer een stadswandeling maken, een van de musea bezoeken of een fiets- of wandeltocht maken door de natuur.


Stadswandeling NijmegenWil je de oudste stad van Nederland ontdekken? Maak dan een stadswandeling door het oude centrum onder leiding van een gids. Tijdens zo’n stadswandeling laat de gids jou de mooiste plekjes van de stad zien en komt de geschiedenis weer helemaal tot leven. Een stadswandeling is een ideale activiteit voor een dagje uit.


Musea bezoekenNijmegen telt diverse musea, zoals het  Afrika Museum, Museum het Valkhof en het muZieum. In het Afrika Museum maak je kennis met de Afrikaanse kunst en culturen. Zo loop je in het Buitenmuseum langs woonerven uit diverse Afrikaanse landen. In Museum het Valkhof kom je meer te weten over Romeins Nederland. Je wandelt door de geschiedenis van de stad en komt meer te weten over Karel de Grote, het Romeinse legen en het leven in de Romeinse tijd. In het muZieum proef, voel, beluister en ruik het dagelijkse leven door de ogen van een blinde persoon. Het is een ervaringsmuseum en een unieke belevenis die je ogen zullen openen.


Meer ontdekken over andere culturen? Trek eropuit naar Nijmegen en maak een uitstapje naar Museumpark Orientalis. Wandel hier door het park en kom meer te weten over de verschillende godsdiensten. Bezoek hier een oude kerk, een moskee en een synagoge. Of ontdek in de oudheid in de Romeinse stadsstraat met huizen uit de Egyptische, Romeinse en Griekse cultuur.

dagje uit Nijmegen met uitzicht op de waalbrug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten