maandag 18 april 2016

Escaperoom teambuilding

De escaperoom ervaring is komen overwaaien uit Japan. Daar staat het al jaren op de eerste plaats van best bezocht toeristenattracties. Tegenwoordig is het ook op veel plekken in Nederland beschikbaar.
Waar het over het algemeen wordt ingezet als leuk uitje, kun je het ook gebruiken als teambuilding activiteit. Als je namelijk met je team een escapehunt kamer speelt, wordt al snel duidelijk hoe de verhoudingen binnen het team liggen. Onder begeleiding van een psycholoog verandert de attractie dus ineens in een enorm leerzame ervaring.

De escaperoom

De escaperoom ervaring is heel bijzonder. Stel je voor dat je met je team opgesloten zit  in een kleine ruimte. Er heeft zich een moord voorgedaan en jullie moeten het in exact 1 uur oplossen. De druk is enorm en jullie moeten helder blijven denken. 
Veel escaperooms werken met een moord of een ander mysterie. Het komt er op neer dat je een serie puzzels moet oplossen om verder in het spel te komen. Bijna niemand kan in een uur de puzzels allemaal oplossen, dus het team wordt gedwongen om goed samen te werken. 

Voor meer info zie de website Escaperoom teambuilding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten