vrijdag 29 april 2016

Organiseer een high tea of workshop voor je vriendinnen

Wil je een vriendinnendag organiseren, maar weet je niet zo goed wat jullie dan kunnen doen? Wat dacht je dan van een high tea? Dit is een leuke en lekkere manier om samen met je vriendinnen te genieten van een gezellige middag met lekkere hapjes en thee. De high tea is vooral populair onder vrouwen. Onder het genot van lekkere hapjes en thee kun je hier lekker bijkletsen met vriendinnen.


Tijdens een high tea drink je, samen met je vriendinnen, thee onder het genot van lekkere zoete of hartige hapjes. Dit zijn lekkernijen die bij de thee smaken, zoals scones, thee, luxe petit fours, sandwiches, salades, pistoletjes, brownies, mini-cakejes en cupcakes.


Geschikt voor vriendinnenuitjeEen high tea is een erg geschikte bezigheid voor een uitje met je vriendinnen, zoals een vriendinnendag, een familiedag met alleen zussen, nichten en moeders of een vrijgezellenfeest voor je vriendin.


Tal van locatiesEr zijn tal van locaties in ons land waar high teas georganiseerd worden. Vaak zijn dit speciale high tea restaurantjes of brasserietjes. Veel organisaties bieden ook nog eens een high tea op locatie aan. Je kunt dan zelf kiezen waar de high tea wordt georganiseerd. Dit kan bij je thuis zijn, maar ook in een zaaltje of kantine zijn. De organisatie die de high tea organiseert komt dan naar deze locatie toe.

high tea locatie


Zelf een high tea organiserenDe meeste bedrijven bieden verschillende high tea arrangementen aan. Zo kun je een arrangement kiezen wat je het meeste aanspreekt. Het enige nadeel is dat deze arrangementen best prijzig kunnen zijn. Als je graag een high tea wilt organiseren, maar niet zo veel budget hebt dan kun je er ook voor kiezen om er zelf eentje thuis te organiseren. Dit is een stuk goedkoper en je zit helemaal nergens aan vast. Wij geven je hieronder een aantal handige tips.


Tip 1: Cateringbedrijf inhuren Een high tea is niet compleet zonder lekkere zoete en hartige hapjes. Hierbij kan je denken aan sandwiches, scones, cupcakes met jam en room, bonbons, zoete cakejes en lekkere koekjes. Je kunt de hapjes zelf bereiden, maar het is ook een idee om hiervoor een cateringbedrijf in te huren. Als je dit doet kun jij je zelf meer richten op andere punten, zoals de inrichting van de high tea en het versturen van de uitnodigingen.


Tip 2: Verstuur uitnodigingenJe wilt natuurlijk voorkomen dat je vriendinnen al iets anders hebben op de dag van je high tea. Stuur de uitnodigingen dan ook op tijd. Doe dit minstens een maan dvan tevoren. Zaterdag of zondag is de beste dag om een high tea te organiseren. De meeste mensen zijn dan vrij en hebben tijd voor een gezellige middag.


Tip 3: Breng wat sfeerZorg voor een gezellige aankleding en creëer een warme sfeer. Kleed de high tea feestelijk aan. Steek wat kaarsjes aan en zet bloemen neer voor meer gezelligheid. Of maak een etagère waarop de hapjes mooi zijn gepresenteerd.


Tip 4: Selecteer verschillende soorten theeBij een high tea hoort natuurlijk thee. Eigenlijk wordt bij een high tea zwarte thee gedronken, maar hier hoef jij je natuurlijk niet aan te houden. Je kunt ook kiezen voor groene of witte thee of verschillende smaakjes en soorten. Zorg er in ieder geval voor dat er voor alle gasten wel een lekker theetje tussen zit. Denk ook aan de melk, schijfjes citroen, suiker en honing.


Tip 5: Zorg ook voor andere drankjesZorg er ook voor dat je genoeg andere drankjes in huis hebt, zoals koffie en frisdrankjes. Niet iedereen houdt namelijk van thee. Het is ook een idee om andere warme dranken bij de high tea te serveren, zoals warme melk en chocomelk.

high tea workshop

Organiseer een high tea of workshop voor je vriendinnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten