donderdag 28 april 2016

Het uitgaansleven in Nederland

Het uitgaansleven in Nederland op IetsDoenOfferte.nl

Het uitgaansleven in Nederland

Het uitgaansleven in Nederland is erg divers. Groningen is vooral een studentenstad, in Rotterdam vind je de vetste clubs en in Amsterdam kun je kiezen voor op z'n 'Amsterdams' in de Jordaan, of toch liever voor één van de leuke feestlocaties op het Rembrandtplein.  Ook kun je in het zuiden goed feesten, bijvoorbeeld in Den Bosch of Eindhoven. De zuidelijke gezelligheid zal je aangenaam verrassen. Per stad zullen wij je informatie geven over het uitgaansleven.

1. Amsterdam
In Amsterdam kun je zeven dagen per week uitgaan. Op vrijdag- en zaterdagavond is het natuurlijk extra gezellig, want iedereen wil het weekend goed inluiden. De sfeer in het uitgaanscentrum van Amsterdam is over het algemeen gemoedelijk. Soms zijn er kledingvoorschriften, maar dat is verschillend per club.Wil je 'Amsterdams' uitgaan? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Jordaan. De Jordaan is van oorsprong een oude volksbuurt, maar vandaag de dag is het een populaire wijk voor wonen en uitgaan. Op loopafstand van Centraal Station vindt u café Thijssen. Brouwersgracht 107. Voor een drankje, en tot laat in de avond een gezellig plek om met vrienden rond te hangen.  Wil je liever naar een hippe club? Bezoek dan SOHO aan de Reguliersdwarsstraat.  Dit is een club van twee verdiepingen. Hier kun je een doordeweeks een drankje drinken, en in het weekend kun je hier stappen. SOHO heeft een klassiek interieur, waardoor je misschien niet verwacht dat je hier compleet kunt los gaan, maar toch kun je hier aardig feesten!


2.  Den Bosch
Den Bosch staat bekend om de gezelligheid. In deze stad liggen alle cafés bij elkaar in de buurt. De inwoners van Den Bosch zijn zeer gastvriendelijk, dat maakt de uitgaanssfeer erg gemoedelijk. Dat maakt dat ieder café een aanrader is.  Dichtbij het station in de uitgaanswijk Uilenburg vind je het eerste café, genaamd M'n Tante. Dit is een goede plek om je avond te beginnen. Langs diverse cafés in de Karrenstraat en de Ridderstraat, komen we uit bij de Markt. Hier vind je alternatieve en gezellige feestlocaties. Doorwandelend op de Kerkstraat treft je aan de rechterkant  de Korte Putstraat aan. Alles is dus op wandelafstand. Hierna treft je de Parade, voor jonge feestbeesten zeker 'the place to be'.

3. Den Haag
Den Haag heeft niet alleen een prachtig oud centrum, maar ook een hoop levendige uitgaansgelegenheden. Nabij de Hofvijver vind je veel diverse feestlocaties. Van Ierse pubs tot hippe discotheken. Begin je avond bij de Grote Markt, hier vind je meerdere uitgaansgelegenheden op één plein, en er is een goede sfeer. Dan zit de stemming er al goed in. Als je verder loopt naar het buitenhof vind je nog meer cafés en clubs. Ook kun je hier in de zomer een terrasje pakken. Ben je een echte kroegtijger? Dan is Noordeinde een goed idee. Dichtbij Den Haag ligt Scheveningen. Hier vind je veel leuke strandtenten, die functioneren als bar en discotheek.

4. Eindhoven
 In de 5 uitgaansgebieden van Eindhoven vind je een bruisend nachtleven, van bruine cafés tot clubs die tot in de late uurtjes open zijn.  Bijvoorbeeld de Effenaar, dat is de (Amsterdamse) Melkweg van Eindhoven. Dit is een club waar feesten, concerten en optredens worden gegeven. Het meest populair is Stratumseind, maar ook op bijvoorbeeld de markt is het leuk stappen. Ook zijn er nog diverse uitgaansgelegenheden te vinden rond het Stationsplein en de Dommelstraat. Bijvoorbeeld de club Bermuda, met balkons om op de dansvloer te kijken, thema avonden van 'LADYLIKE' tot 'GOODFELLAS' en openingstijden tot maar liefst 5 uur op vrijdag en zaterdag, kun je er perfect stappen.  Bezoek ook zeker het Wilhelminaplein, de combinatie tussen restaurants en cafés maakt dit gebied om vroeg te beginnen en laat door te gaan.

5. Groningen
Studenten vormen in deze stad een groot deel van de inwoners, het nachtleven is dus uitstekend. In deze stad is goed nagedacht over alle mogelijke manieren van uitgaan.  Van stappen in trendy tot bruine én echte studentencafés. Van clubs tot alternatieve disco's. Stel je wilde taxi nemen, dan blijven die kosten beperkt doordat alles op wandelafstand is. Hier wordt ook goed gebruik van gemaakt, aangezien de meeste clubs geen toegangsprijs rekenen en het dus leuk is om van feestlocatie naar feestlocatie te gaan. Hou je van sport? Neem dan eens een kijkje bij sportcafé De Groote Griet op grote markt. Hier kun je terecht voor het kijken van wedstrijden van o.a. voetbal, Americam Football, ijshockey, etc. Houd je van een 'English pub'-achtig interieur? Dan moet je zeker naar de Drie Gezusters gaan. 'S avonds gaat de bovenverdieping ook open daarmee Draai- en Tikibar en de Blokhut. Kortom, in Groningen kun je perfect uitgaan!

6. Rotterdam
In Rotterdam staan clubs centraal. De clubs in Rotterdam bevinden zich op loopafstand. Iets verder van het centrum af ligt de oude haven, daar vind je ook leuke cafés en clubs. Doordat deze feestlocaties aan de oude haven liggen, is er een charme van het water dichtbij en je vermijd de grote massa.  Een andere plek om de grote massa te vermijden is de Nieuwe Binnenweg. In deze omgeving bij o.a. de Coolhaven vind je namelijk nog een aantal leuke uitgaanstips. Uiteraard zijn er ook genoeg plekken waar concerten en optredens worden gegeven. Neem eens een kijkje bij het Hofplein. Dit klinkt misschien als een vreemde locatie om uit te gaan, maar rondom deze rotonde zijn diverse leuke uitgaansplekken te vinden, bijvoorbeeld Corso. Dit is een oude fabriek aan de kruiskade die omgebouwd is om aan de meest moderne uitgaanseisen te voldoen. Even genoeg van de techno en electrotonen in de hoofdzaal, kom dan even lekker bij in de relaxtere sfeer van de andere ruimtes. Ga je liever naar een café? Ga dan naar Pardoen, een simpel café aan de haven. Uiteraard wel met een erg gezellig publiek en binnen een balkon om naar de overige gasten te kunnen kijken. Naast het publiek zijn ook de live muziek en het kijken van voetbalwedstrijden genoeg reden om eens binnen te wandelen


7. Utrecht
In deze stad is voor iedereen wat te beleven. Utrecht kent een divers en levendig nachtleven. Van uitgaan in trendy clubs tot gezellige bruine cafés. Kortom, in Utrecht moet je wezen voor een perfect avondje uit. Doordat het station in het centrum ligt ben je zo in het uitgaanscentrum. Zo kun je de sfeer van het uitgaansleven proeven. Op het Neude vind je een aantal leuke cafés en in de zomer kun je daar een terrasje pakken. Op de Mariaplaats is Stairway to heaven gevestigd. Dit is een groot café dat functioneert als restaurant en club. Met regelmatig live muziek kunt je bij Stairway to heaven op vrijdag zeker van rockmuziek genieten en op zaterdag van diverse muziek, bijvoorbeeld oud- en nieuwe rock gemixed of metal!

Het uitgaansleven in Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten