zondag 24 april 2016

Rotterdam Uitjesstad

Rotterdam Uitjesstad


Hoewel Amsterdam en Utrecht nog altijd de meest voor de hand liggende steden zijn voor bedrijfs- en groepsuitjes, wint Rotterdam rap terrein. En terecht! In deze dynamische wereldstad valt veel heel wat te beleven. Race over de Maas in een RIB boot of geniet van de imposante architectuur, dineer in de sfeervolle Oude Haven of feest tot in de vroege uurtjes in één van de vele trendy clubs. Als je de weg weet in Rotterdam beleef je er de tijd van je leven.


Rotterdam is een enigszins onoverzichtelijke stad. Vertrek je zonder duidelijk plan dan raak je waarschijnlijk verdwaald. Maar vrees niet wij hebben voor u de meest bijzondere plekjes in kaart gebracht.


1.      De Oude Haven.


Vooral in de zomer is de Oude Haven “the place to be”! Op de terrasjes in de oude haven kan je ontsnappen aan de hectiek van Rotterdam. Kabbelend water, antieke schepen en fantastische horeca, ontspan en geef je ogen de kost.

De oude haven


2.      De Haven


De motor achter het Rotterdamse bedrijfsleven is natuurlijk de haven. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en dat is een imposant gezicht. Gigantische containerschepen die worden uitgeladen en overal bedrijvigheid. Het is mogelijk rondvaarten door de haven te nemen om alle actie van dichtbij te beleven.


3.      De Maas


Vanaf de Maas is veel van de mooie architectuur van Rotterdam te bewonderen. Er worden verscheidene rondvaarten door Rotterdam georganiseerd. Van toeristische vaartjes op de bekende rondvaartboten tot dinercruises op luxe salonboten. Zoekt u een meer spectaculair uitje, spring dan op een RIB boot en vlieg met hoge snelheid over de golven van de Maas.

De maas in rotterdam4.      Het Stadshuisplein


Het dagje in Rotterdam afsluiten met een borrel of een avondje stappen? Dan is het Stadshuisplein de bestemming voor jouw. Dans op de klanken van weleer in het 80ties en 90ties café GET BACK, waan je op een tropische bestemming bij Coconuts of geniet van de Jazz improvisatie bij het Dizzy Jazzcafé (zit niet op het Stadhuisplein)  - mis is het leuker hier iets te vertellen over de Witte de Withstraat?

Stadshuisplein Rotterdam


Dit zijn slechts vier suggesties voor een fantastische dag in Rotterdam. Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven en zijn er vele organisaties die u graag de stad willen laten zien. Of het nou te voet, te per fiets of op een boot is, Rotterdam is een stad die je niet mag missen.


Dit is een gastbijdrage van Erik Meijer die onder de vlag GETRotterdam uitjes organiseert in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten